sys-logo Slika
Kontakt telefon

+387 35 364 036

Prezentacija na konferenciji u Splitu

Na IV Međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji "Unapređenje kvalitete života djece i mladih", koju tradicionalno organizuju "Udruženje za podršku i kreativni razvoj djece i mladih" Tuzla i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Univerziteta u Tuzli, održanoj 22.-23.6. 2013. godine u Splitu, Republika Hrvatska, kompanija Leftor d.o.o. Tuzla je predstavila svoju računarsku aplikaciju Afazija Govorno-jezične vježbe.

U radu konferencije sudjelovali su predstavnici iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, a kroz poster-prezentacije i rasprave predstavljeni su brojni problemi, ali i primjeri dobre prakse u pojedinim državama.

"Udruženje za podršku i kreativni razvoj djece i mladih" Tuzla osnovano je s ciljem zadovoljavanja svih potreba djece kroz poticanje tjelesnog, intelektualnog i socio-emocionalnog razvoja, podrške u savladavanju školskog programa, organiziranja slobodnog vremena, razvoja prijateljstva, promoviranja kvalitetnih modela grupne zabave, razvijanja dječje kreativnosti, poticanja druženja djece i odraslih i njegovanja boljih odnosa i unapređivanja stvaralačkih metoda u obrazovanju. Jedan od ciljeva Udruženja je i razvoj i unapređenje defektološke misli i prakse te poboljšanje statusa i kvalitete rada defektologa (edukatora i rehabilitatora).
0 0